Relaterte artikler

Dag 1: VM i sportsdrill

Torsdag har det vært obligatoriske øvelser, parkonkurranse samt kortprogram for herrer under VM i sportsdrill, som avholdes i Helsingborg i Sverige.

Totalt 18 nasjoner deltar i verdensmesterskapet.

De obligatoriske øvelsene teller 25 prosent av totalkarakteren for utøverne, og det er på fredag under de individuelle freestyle-konkurransene at presset virkelig kommer.

Slik gikk det med de norske utøverne  torsdag:

Junior kvinner

Sigrid Nikoline Slettvoll (Ålesund) og Alida Vann Wjingaarden (Fana) hadde to feil under obligatoriske øvelser. Sigrid endte på 30. plass, og Alida på 37. plass.

Begge er i første pulje fredag morgen i sitt selvvalgte program for freestyle.

Amalie Skeide Sandvik (Ålesund) kjørte nesten feilfritt, men fikk én mist i siste sekund av sin obligatoriske øvelse. Hun havnet på 22. plass, og ligger like bak en av favorittene fra Frankrike Juliette Tamgui.

Herrer senior

Norges eneste herreutøver Mathis Langeset Eliassen fra Spelkavik kjørte et nesten feilfritt kortprogram og gjorde alle elementene uten feil, men hadde en liten glipp i partiet mellom elementene, som teller svært lite i sammenhengen. 

Han fikk en 12. plass fra de obligatoriske øvelsene.

mathias

Senior kvinner

Kristina Nøstdahl Haugsbø (Ålesund) og Maiken Steffensen (Askøy) kjørte begge en flott gjennomføring i hver sine kortprogram og kjørte opp mot sitt aller beste.

Kristina Nøstdahl Haugsbø kom på 20. plass, mens Maiken Steffensen ligger på 24. plass.

Camilla Myklebust Skog fra Ålesund kjørte med to feil i elementene og endte på 23. plass, noe som er en solid plassering med to feil i programmet.

Par kvinner

Norges juniorpar bestående av Sigrid Slettvoll og Amalie Skeide Sandvik (begge fra Ålesund) kom på 10. plass.

Det er første gang paret har en internasjonal konkurranse som par sammen. 

Paret fikk til de store viktige elementene i programmet og ble dømt en høyere plassering av dommerne, men staven gikk fire ganger i gulvet i løpet av programmet og det ble dermed fire minuspoeng på 15-åringene.

Seniorparet bestående av Maiken Steffensen (Askøy) og Tia Caroline Aksnes (Fana) gjorde en solid gjennomføring med to små feil, og fikk 11. plass for sitt parprogram.

J74A0490

Du kan følge fredagens verdensmesterskap direkte her.