Relaterte artikler

Idrettsgallanominering 2016

Norges Danseforbund er et av de mestvinnende forbundene i norsk idrett og vi har sendt inn forslag til nominasjoner til Idrettsgallaen 2016. 

Utøverne våre kan ikke bli bedre enn verdens beste og vi syns det burde holde til en nominasjon!

Idrettsgallaen ble for første gang arrangert i 2002 og er idrettens svar på Oscar utdelingen. Dette er kvelden hvor de største idrettsnavnene og beste prestasjonene samt andre som har gjort en stor innsats for norsk idrett i forhenværende idrettsår blir feiret. Idrettsgallaen er et samarbeid mellom Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité, Norsk Tipping, NRK og Norges Fotballforbund.

Det har gjennom årene blitt utdelt ulike priser under Idrettsgallaen og i år skal følgende priser deles ut: Årets navn, Årets trener, Årets kvinnelige utøver, Årets mannlige utøver, Årets ildsjel, Årets forbilde, Årets kvinnelige funksjonshemmede utøver, Årets mannlige funksjonshemmede utøver, Årets lagspiller, Årets gjennombrudd, Åpen klasse, Utøvernes pris, Lagspill og Idrettsgallaens hederspris.

Norges Danseforbund har nominert i utøvere til flere kategorier, men har størst forhåpninger til Åpen klasse.

Kandidatene under kategorien Årets ildsjel blir plukket ut av de ulike idrettsforbund under Norges Idrettsforbund. For resten av kategoriene er det en jury bestående av fremtredende sportspersonligheter som velger de nominerte. Prisene blir stemt frem gjennom interaktive- og telefonavstemninger. Utøvernes pris blir tildelt den som får flest stemmer fra de øvrige aktive idrettsutøverne.

Idrettsgallaen avholdes 09. januar i Håkons Hall på Lillehammer og blir sendt direkte på NRK1.