Relaterte artikler

Tidenes EM i Jazz og Moderne

33 dansere, samt ledere, trenere og en stor supportergjeng ankom St. Petersburg 14. oktober klare for årets EM i Jazz og Moderne.

Dansere fra DK 2Dance og DK Studio 1 var tatt ut til mesterskapet og Jeanette Lühr-Sæthre reiste som landslagets Team Captain.

Juniorene først ut
Juniorene var først i ilden og allerede torsdag morgen var de i gang. De norske danserne viste muskler og av 6 finaleplasser i solo junior moderne, tok Norge 4 av dem. I duo junior fikk Norge 2 par i finalen. Etter en spennende premieutdeling fikk vi våre to første medaljer i mesterskapet med bronse i både solo og duo – Sophia Bråthen Akerholt i solo og Sarah Antonsen & Sarah Michelle Sandøy Helness i duo.
Dette skulle vise seg å bare være starten på et utrolig mesterskap for Norge. Hele 10 gull, 7 sølv og 7 bronse ble med hjem i bagasjen.

Camilla Hanssen ble årets store vinner med hele 5 EM titler og 1 sølvmedalje. Hun strålte på scenen og fikk ut det hun hadde i seg av fantastisk dans og uttrykk.

Europamester i Jazz og Moderne Camilla Hanssen med trener Jeanette Lühr-Sæthre. Foto: Jarl Andre Hanssen

Europamester i Jazz og Moderne Camilla Hanssen med trener Jeanette Lühr-Sæthre.
Foto: Jarl Andre Hanssen

Brann på deltakerhotellet
Det var ingen selvfølge at de norske danserne skulle danse sitt beste under dette mesterskapet. Etter at de norske danserne var ferdig med konkurransen fredag ettermiddag og hadde kommet seg tilbake til rommene sine, brøt det ut brann på deltakerhotellet. Heldigvis kom alle seg ut og i sikkerhet. Det ble dramatisk, men alle deltakerne fikk nytt hotell og konkurransen fortsatte lørdag morgen.

Alle danserne presterte bra på tross av hendelsene. Gruppene viste enorm samarbeid og danseglede. Formasjonen toppet det hele med sprudlende danseglede som fikk konferansier og sekretariat til å stoppe opp for å følge med. Dommerne klarte ikke å holde seg rolige og en etter en begynte å nikke ufrivillig i takt.
Komplett resultatliste vil legges ut på IDOs offisielle hjemmeside

Vi GRATULERER!

Årets Europamesterskap ble avholdt fra 15.-18. oktober i St. Petersburg i Russland.

image4

Sophia Bråthen Akerholt – bronse i solo junior moderne. Foto: Jarl Andre Hanssen

duo jr

Sarah Michelle Sandøy Helness og Sarah Haugen med trenere Viktoria Larsen og Jeanette Lühr-Sæthre.

Herman - Jarl Andre Hanssen

Europamester i solo senior moderne, menn – Herman Hølmo Keim med trener Jeanette Lühr-Sæthre. Foto: Jarl Andre Hanssen

Jazz solo senior

De norske finalistene i jazz solo senior.

 

 

 

Jazz duo junior finale

Finalister i jazz duo junior.