Relaterte artikler

Tidenes resultater for de norske sportsdrillerne

Årets European Cup har vært en stor suksess for de norske drillerne, som kan skilte med å ha gjennomført sitt beste internasjonale mesterskap noensinne!

European Cup ble arrangert 07.-10. juli i Frankrike i La Roche Sur Yon. Den norske delegasjonen var representert med drillere fra både Ålesund, Askøy og Fana IL. Norge hadde også en dommer med i mesterskapet – Lisa Sæther.

STERKE PRESTASJONER

Det var spente utøvere som stilte til start under konkurransens første dag. De klarte å holde unna presset og presterte godt. Med hele 3 juniorer videre til semifinale og 1 senior direkte videre til finale i 1 og 2 baton ble det en pangstart på mesterskapet! Både Sofia Rolland, Sigrid Slettvold og Maren Karlsen gikk videre til semifinale i henholdsvis 1 baton jr. level A og level B. Maiken Steffensen presterte på toppnivå og ble belønnet med en plass direkte i finalen i både 1 baton og 2 baton i level A i senior klassen.

Det norske juniorparet Martine Gran Arnone og Karoline Aamelfot Tveit hadde også innledende runder på torsdagen. Etter en feilfri kjøring tok de seg direkte videre til finalen med en sterk 4.plass!

09SPOdrill

Fredag var det klart for semifinale og freestyle. Sofia Rolland gjorde feilfri gjennomkjøring av sin 1 baton og klatret opp til 14.plass i one baton level A junior. I junior level B 1 baton tok Maren Karlsen en fin 13.plass mens Sigrid Slettvoll som lå på 6.plass fikk dessverre litt nerver av presset og det gikk litt flere staver enn ønsket, hun endte derfor på en 15.plass i klassen.

I freestyle hadde vi 3 juniorer og en senior med. Lisa Leikanger tok en 27.plass i senior. Jorna Knudsen gjorde feilfri gjennomkjøring og tok med seg en 26.plass i junior. Karoline Aamelfot Tveit og Synnøve Rødal tok seg derimot videre til semifinalen med en sterk 15. og 16.plass i de innledende rundene.

Lørdag var det klart for semifinale i freestyle, tropp og finalen i 1 og 2 baton. Jentene i junior freestyle gjorde en god jobb, men nervene tullet det litt til for de i gjennomføringen og det ble et mist eller to mer enn ønsket. Men begge jentene var sterke på gulvet og gjorde en fantastisk figur for Norge! Karoline Aamelfot Tveit tok en fin 16.plass og Synnøve Rødal havnet på 20.plass. “Dette er gode plasseringer i en klasse på 39 utøvere! Begge jentene hadde som mål å nå semifinalen så vi er godt fornøyd”, sier delegasjonsleder.

Troppen vår stilte i en utrolig stor klasse med hele 17 tropper! De hadde en kjempe fin gjennomkjøring og var sterke på gulvet! Konkurransen var beintøff og svært få poeng skilte utøverne i toppsjiktet og jentene tok en meget god 8.plass, svært tett inntil 6.plassen.

drillandslaget

Maiken Steffensen gjorde en god finalerunde i både 1 og 2 baton. Hun tok tilslutt en sterk 4.plass i 1 baton level A og 2.plass i 2 baton level B. Dette er et historisk resultat for Norge som aldri før har tatt medalje i et internasjonalt mesterskap! Vi er utrolig stolt av henne, spesielt ettersom at konkurransegrenen er svært ny for sporten i Norge. Vi tok inn disse grenene for omtrent 3 år siden og Maiken har posisjonert seg sterkt fra starten av i disse grenene, men det er utrolig kjekt å få bekreftet at Norge er på vei opp og frem!

Søndag var det klart for finale i junior par! Martina Gran Arnone og Karoline Aamelfot Tveit kjempet hardt i finalen. Det var en utrolig hard konkurranse og jentene gjorde en utrolig god jobb. De beholdt 4.plassen sin. Dette er den beste plassering Norge har tatt i par internasjonalt og vi kunne ikke vært mer stolt av jentene!

 

NORSKE RESULTATER

2 baton senior kvinner – level B
2. plass – Maiken Steffensen

Solo (1 baton) senior kvinner – level A
4. plass – Maiken Steffensen
14. plass – Lisa Leikanger

Solo (1 baton), junior kvinner – level A
14. plass – Sofia Rolland
18. plass – Alida Van Wjingaarden
21. plass – Henriette Ameln

Solo (1 baton) junior kvinner – level B
13. plass – Maren Karlsen
15. plass – Sigrid Slettvold
25. plass – Milla Jian Haugen

Freestyle solo junior
16. plass – Karoline Aamelfot Tveit
20. plass – Synnøve Rødal
26. plass – Jorna Knudsen

Freestyle solo senior
27. plass – Lisa Leikanger

Par junior 
4. plass – Martina Gran Arnone & Karoline Aamelfot Tveit

Tropp
8. plass – Fana IL; Camilla Midtun Homme, Milla Jian Haugen, Elina Bianca Moss, Nora Bakke Kristiansen, Jorna Knudsen, Sofia Rolland & Alida Van Wjingaarden.

 

VM NESTE

Det er knappe 4 uker til VM og flere av disse jentene skal også delta der! Vi ser på dette som en fantastisk oppkjøring til VM og vi tar med oss en god del selvtillit i bagasjen og en medalje, som kommer godt med når vi skal møte verdens beste i idretten. Norge har vist muskler dette mesterskapet og det er tydelig at nasjonen har blitt sterkere de siste årene. Det er utrolig kjekt å se at utøverne våre har nådd dette nivået og ikke minst at sporten har utviklet seg sterkt de siste årene.

 

Norges Danseforbund gratulerer og ønsker drillerne lykke til i VM!!